Kurv
0
Natur og univers

Hukommelsen: Den handler ikke om fortiden men om at håndtere fremtiden

Ved mag.art. Thomas Thaulov Raab

Vi opfatter normalt hukommelsen som evnen til at genkalde sig fortiden. Men hukommelsens vigtigste formål er at forberede os på fremtiden. I denne forelæsning fortæller Thomas Thaulov Raab den spændende historie om, hvordan udforskningen af hukommelsens betydning for vores evne til at håndtere fremtiden har været med til at ændre videnskabens syn på menneskehjernens funktion og menneskets psykologi. Forelæsningen vil delvist tage udgangspunkt i bogen En bog om hukommelsen, som Thomas Thaulov Raab har skrevet i samarbejde med Peter Lund Madsen. De står i fællesskab bag manuskriptet til tv-serien Historien om Menneskehjernen (DR, 2023). Undervejs vil vi stifte bekendtskab med en række nybrud inden for hjerneforskningen, og hvordan de relaterer sig til den nye viden om vores hukommelse.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Hukommelsen: Den handler ikke om fortiden men om at håndtere fremtiden

Holdinfo

Hold: 1507

Startdato: onsdag d. 20. marts 2024

Slutdato: onsdag d. 20. marts 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 20. marts 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, 1353 Kbh. K Lokale: 18.-1.11 (bygning 18, opgang K i kld)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.