Kurv
0
Natur og univers

Kunstig intelligens og automatiseret ræsonnering

Ved lektor, ph.d. Jørgen Villadsen, DTU

I kunstig intelligens er en agent et computerprogram eller -system, der er designet til at opfatte dets omgivelser og ræsonnere og handle for at nå bestemte mål. Agenter efterligner et eller flere aspekter af den menneskelige intelligens og har utallige anvendelsesmuligheder. Senest er der udviklet chatbotter, der ud fra en tekstprompt kan fortsætte på en måde, som minder om menneskeskabt tekst. Typisk er sådanne agenter baseret på sprogmodeller, der er trænet på meget store mængder naturlig tekst og programmeringskoder hentet fra internettet, men der tale om en statistisk model og ikke egentlig automatiseret ræsonnering. Denne forelæsningsrække omhandler de centrale udfordringer inden for forskningsområdet, med fokus på abstrakt tænkning, f.eks. inden for logik, matematik og computer science.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

 

 

Kunstig intelligens og automatiseret ræsonnering

Holdinfo

Hold: 1511

Startdato: onsdag d. 10. april 2024

Slutdato: onsdag d. 24. april 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 3 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 10. april 2024 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 17. april 2024 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
onsdag d. 24. april 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, 1353 Kbh. K Lokale: 7.0.22 (bygning 7, opgang A)

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.
Du er nu på venteliste og modtager en besked fra os, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes. Det er først til mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.