Kurv
0
Natur og univers

Naturen som en del af løsningen på det modernes samfunds udfordringer

Ved naturvejleder, ph.d. Simon Høegmark

Vi er genetisk skabt til at leve vores liv i tæt samspil med naturen. Men det har vi glemt. I det moderne travle liv, vi lever, tilbringer mange af os mere end 93 % af tiden inden døre og meget lidt tid i naturen. Men interessen for naturens positive effekter vokser i disse år. Det skyldes, at forskning peger på, at mere natur i hverdagen kan være med til at løse nogle af samfundets store udfordringer, hvad angår mistrivsel blandt unge, stress på arbejdspladsen og klimaforandringerne.

Vi skal tilbage i historien for at forstå, at vi stadig er en del af naturen, og at vi intet er uden et økosystem, der sprudler. Forskning viser, at mere ophold i naturen og inspiration hentet fra naturens mønstre og rytmer kan hjælpe os til at finde ro og komme os efter sygdom, tænke mere innovativt og kreativt samt skabe rigere liv og arbejdsliv. Simon Høegmark forklarer denne lørdag om hans og international forskning som peger på, at naturen og dens principper kan være med til at løse vores udfordringer i forhold til mental usundhed, arbejdslivet og klimaet. Forskningen peger på en regenerativ måde at tænke, handle og organiserer os på. Vi skal høre om, hvad vi kan lære af naturens levende systemer, naturens rytme og cyklusser når vi skal planlægge vores privatliv, skolesystemet, arbejdslivet, ledelse og samfundsudviklingen.

Simon kommer desuden med konkrete øvelser, du kan bruge privat, cases fra virksomheder og kommuner, og du hører om Simons arbejde med at efteruddanne fagprofessionelle i naturterapi, og medarbejdere og ledere i naturbaseret regenerativt arbejdsmiljø i hans virksomhed Vinatur.

Simon Høegmark har en ph.d. i naturpsykologi på institut for psykologi på SDU og er medejer af firmaet Vinatur. Han er desuden aktuel med DR-dokumentarserien 6 dage til zen, hvor han sammen med sin kollega Sigurd Hartvig fra Vinatur tager 6 unge på 19-20 år med ud i naturen i 6 dage uden telefon. Her lærer de at genskabe kontakten til naturen og til sig selv.

Naturen som en del af løsningen på det modernes samfunds udfordringer
Simon Høegmark

Holdinfo

Hold: 1507

Startdato: lørdag d. 14. september 2024

Slutdato: lørdag d. 14. september 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 14:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 14. september 2024 Kl. 10:15 - 14:00

Sted: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København K Lokale: Bernina-salen, 1. sal

Pris: Kr. 280,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6
Simon Høegmark

Læs mere om
Simon Høegmark

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.