Kurv
0
Natur og univers

Nordlys: Kulturen og fysikken bag de dansende farver

Ved ph.d.-stipendiat Elloise Jensen Fangel-Lloyd, DTU Space

Nordlys har fascineret mennesket de sidste årtusinder og floreret i vores mytologier i vikingetiden og romerriget såvel som det gamle Babylon. Vi vil til denne forelæsning tale om nogle af de historiske fortolkninger af nordlyset og deres fællestræk samt kort om nordlys i dansk kunst.

Vi vil se på den bagvedliggende fysik på et tilgængeligt niveau og solens virkning på jordens atmosfære og magnetfelt. Derefter hvorfor aurora forekommer visse steder og tider, samt hvordan de forskellige farver skabes.

Forelæsningen kommer ind på ét af de instrumenter, forskerne bruger til at observere nordlyset fra rummet, ASIM, som er et dansk-ledet projekt, og hvordan nordlys-dataen bruges i den nyeste forskning.

Afslutningsvis kommer vi ind på, hvordan man kan øge sandsynligheden for at se nordlys herhjemme, hvilket man bl.a. kan ved hjælp af hjælpsomme online-redskaber.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Nordlys: Kulturen og fysikken bag de dansende farver
Nordlys

Holdinfo

Hold: 1515

Startdato: onsdag d. 4. december 2024

Slutdato: onsdag d. 4. december 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 4. december 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5B, 1353 Kbh. K Lokale: 18.-1.11 (bygning 18, opgang K i kld)

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.