Kurv
0
Natur og univers

På jagt efter de første galakser med JWST

Ved lektor Kasper Elm Heintz, Cosmic Dawn Center, NBI

Denne aften tages I en tur med tur ud til de fjerneste egne af Universet, hvor vi vil studere, hvordan de første strukturer og galakser i vores kosmos blev dannet. Med opsendelsen af det nye James Webb rumteleskop er det nu muligt at undersøge, hvornår og hvordan de første galakser blev skabt fra de primordiale partikler som brint og helium, efterladt kort tid efter Big Bang, og hvordan galakserne videre udviklede sig til de massive samlinger af stjerner, vi observerer i dag. Aftenen sætter fokus på den mest aktuelle forskning omkring netop dette emne og tilføjer nogle af de åbne spørgsmål i kosmologiens verden, vi håber på et kunne svare på i den nærmeste fremtid.

 

Program

Kl. 19.00-19.15: Velkomst

Kl. 19.15-21.15: Forelæsning (inkl. pause)

Kl. 21.15-22.00: Kig ind til Danmarks største teleskop, Discovery

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

På jagt efter de første galakser med JWST

Holdinfo

Hold: 1523

Startdato: tirsdag d. 26. marts 2024

Slutdato: tirsdag d. 26. marts 2024

Tidspunkt: Kl. 19:00 - 22:00

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 26. marts 2024 Kl. 19:00 - 22:00

Sted: Observatoriet i Brorfelde, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse Mødested: Parkingspladsen

Pris: Kr. 300,-

Få pladser tilbage
Det maksimale antal der kan tilmeldes er 3

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.