Kurv
0
Natur og univers

Primater: Vores vilde familie

Ved zoolog og pattedyrsforsker, cand.scient. Mogens Trolle, Statens Naturhistoriske Museum

Vi mennesker tilhører primaterne, der er en af de mest diverse grupper af pattedyr, der findes, og vores historie går dermed helt tilbage til slutningen af dinosaurernes tidsalder. Denne forelæsning, der finder sted på Statens Naturhistoriske Museum, bliver en rejse gennem primaternes familietræ, fra halvaber såsom lemurer til de egentlige aber og til menneskeaberne. Den giver et overblik over primaternes evolution og eksempler på nogle af de mange fascinerende og overraskende ting, som videnskaben har opdaget om vores vilde slægtninges tilpasninger og adfærd. I anden halvleg stilles der skarpt på dem, vi er aller tættest på, nemlig de store menneskeaber.  

Mogens Trolle er zoolog, pattedyrforsker, forfatter og prisvindende dyrefotograf med speciale i primater. Efter forelæsningen er der fri adgang til udstillingen Aber vores vilde familie. Læs mere om udstillingen her 

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Primater: Vores vilde familie
Næseabe. Foto: Mogens Trolle

Holdinfo

Hold: 1504

Startdato: onsdag d. 7. februar 2024

Slutdato: onsdag d. 7. februar 2024

Tidspunkt: Kl. 17:15 - 19:00

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 7. februar 2024 Kl. 17:15 - 19:00

Sted: Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 København K Lokale: Auditorium

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.