Kurv
0
Natur og univers

Stjernehimlen kort fortalt

Ved astrofysiker, cand.scient. Cecilie Sand Nørholm, Planetarium

Findes der noget så smukt som en helt frostklar himmel spækket med funklende stjerner? Vinterens lange, mørke nætter giver rig mulighed for at beundre og udforske nattehimlen og de mere end 2000 stjerner, som er synlige under danske himmelstrøg.

Men hvordan navigerer man mellem de forskellige stjernebilleder? Er det muligt at bruge himlen som kompas? Hvordan kan vi se årstidernes skiften på himlen? Og hvor og hvornår er der bedst mulighed for at observere nattehimlen?

Til denne forelæsning i Planetarium stiller vi skarpt på stjernehimlen og de mange fascinerende fænomener, som kan opleves, hvis vi retter blikket opad.

Nattehimlen byder nemlig på meget mere end blot stjerner, og derfor kigger vi også nærmere på alt fra satellitter og planeter til stjernetåger og fjerne galakser – alt sammen noget, som kan observeres med det blotte øje, eller med hjælp fra en lille kikkert.

Efter forelæsningen følger filmen Rummets Forunderlige Lys i den ikoniske Planetariekuppel.

 

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Stjernehimlen kort fortalt
Planetarium

Holdinfo

Hold: 1519

Startdato: mandag d. 2. december 2024

Slutdato: mandag d. 2. december 2024

Tidspunkt: Kl. 10:00 - 12:25

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 2. december 2024 Kl. 10:00 - 12:25

Sted: Tycho Brahe Planetarium, Gl. Kongevej 10, 1610 Kbh. V Lokale:

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.
Du er nu på venteliste og modtager en besked fra os, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes. Det er først til mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.