- Forside >
- Program >
- Natur og univers >
- 1506
Natur og univers
Suveræne svampe - sådan kan de redde verden
Ved professor, dr.scient., ph.d. Lene Lange
Hør om al det svampe kan bidrage med: Magiske muligheder for din sundhed, geniale klimaløsninger og mere plads til biodiversitet ved at opgradere spild og herved spare land. Svampe skaber basis for klimavenlig og plantebaseret mad, der på grund af svampenes høje niveau af umami samtidig giver velsmag i verdensklasse. Og ikke mindst er der ’finde svampe-lykken’, der gør de fleste helt høje og glade inden i.
Om underviseren: Lene Lange er entreprenør og professor, og har nu sin egen virksomhed, LL-BioEconomy. Lene har været ansat 20 år i Novo, Novo Nordisk og Novozymes og været professor i bioteknologi på tre danske universiteter, KU, AAU og DTU og har hele vejen igennem forsket i, hvad svampe er og kan. Lene fortsætter med på fuld kraft at publicere ny forskning, men er også nu mere og mere fokuseret på, at bidrage til at mange flere kommer til at vide og forstå meget mere om alt det, svampe kan bidrage med til at skabe en bedre verden. Derfor denne forelæsning på Københavns Folkeuniversitet.
Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet, og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Holdinfo
Hold: 1506
Startdato: mandag d. 29. september 2025
Slutdato: mandag d. 29. september 2025
Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00
Varighed: 1 mandag
Alle undervisningsgange
mandag d. 29. september 2025 Kl. 16:15 - 18:00
Sted: Universitetsbiblioteket i Fiolstræde Fiolstræde 1, 1171 København K Lokale: Bibliotekssalen, st.
Tilmelding fra 2/6 kl. 10