Kurv
0
Natur og univers

Tyngdekraften: Fra Newtons æble til et helt univers

Ved adjunkt, cand.scient., ph.d. Sofie Marie Koksbang, SDU

Vi kender allesammen tyngdekraften. Uanset hvor vi er, er den her hele tiden til at holde os fast plantet på jorden. Vores oplevelser med tyngdekraften fra hverdagen kan beskrives eksemplarisk med Newtons tyngdelov som nogle måske husker fra skoletiden. Men der er langt fra Newtons mere end 300 år gamle idé til den moderne forståelse af tyngdekraften, som er baseret på Albert Einsteins tanker om rumtidskrumning, formuleret i hans generelle relativitetsteori. Men selv relativitetsteorien viser sig ikke at være hele sandheden om tyngdekraften. I dag søger forskere derfor efter en ny teori for tyngdekraften, for at vi kan få svar på de mest fundamentelle spørgsmål om universet, såsom hvordan det for 14 milliarder år siden tilsyneladende opstod ud af ingenting. I denne forelæsning vil vi dykke ned i historien om tyngdekraften, og hvordan den gik fra at være noget, der handlede om æbler og planeter, til at være nøglen til at forså hele universet.

Tyngdekraften: Fra Newtons æble til et helt univers
Isaac Newton

Holdinfo

Hold: 1513

Startdato: tirsdag d. 16. april 2024

Slutdato: tirsdag d. 16. april 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 16. april 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, 1353 Kbh. K Lokale: 7.0.18 (bygning 7, opgang A)

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.
Du er nu på venteliste og modtager en besked fra os, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes. Det er først til mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.