Kurv
0
Rundvisning og byvandring

Drømmen om et observatorium

Ved cand.scient. Christian Schubert, Observatoriet

Hvordan får man plads til at bygge et flere tons tungt teleskop? Hvorfor er der dobbelthække rundt om vores huse? Og hvad gemmer der sig i kuplerne på toppen af bakken?

Tag med på rundvisning og hør historien om, hvorfor Københavns Universitet byggede et observatorium i Brorfelde og om hvilken slags forskning, der er lavet herude. Oplev værkstedet, hvor der blev bygget kikkerter til eget brug og til hele verden. Få et indblik i tankerne bag Kaj Gottlobs fantastiske arkitektur og mærk suset på toppen, når vi kigger i kuplerne og oplev Danmarks største stjernekamera, Discovery.

 

Observatoriet er en science park, der formidler natur og naturvidenskab til nysgerrige gæster i alle aldre. Stedet ligger i et smukt, bakket overdrevslandskab ved Brorfelde syd for Holbæk og har oprindeligt været et astronomisk forskningscenter under Københavns Universitet. I dag er både naturen, mørket og bygningerne fredede, og dørene er åbne for alle, der har lyst til at kigge forbi.

Drømmen om et observatorium

Holdinfo

Hold: 1922

Startdato: søndag d. 14. maj 2023

Slutdato: søndag d. 14. maj 2023

Tidspunkt: Kl. 10:00 - 12:00

Varighed: 1 søndag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
søndag d. 14. maj 2023 Kl. 10:00 - 12:00

Sted: Observatoriet, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse Mødested: Ved velkomstbygningen

Pris: Kr. 200,-

Få pladser tilbage
Det maksimale antal der kan tilmeldes er 1

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.