Kurv
0
Rundvisning og byvandring

Vestre Kirkegård - det borgerlige epos

Ved mag.art. Wolfgang Karl

Et epos er den store fortælling, lang og udførlig; borgerlig er den tidsalder, hvor denne kirkegård blev anlagt, 1870. København vokser, bliver industriby, derfor er Vestre Kirkegård den største af de Københavnske kirkegårde, der ligger mange arbejdere begravet her (hvis gravsteder ikke er bevaret!), men også deres arbejdsgiver, de store mænd fra industrien, fx H.N. Andersen, erhvervsmand, etatsråd og stifter af Østasiatisk Kompagni. Episke fortællinger – om 1. Verdenskrig, gullaschbaronerne og 19 døde engelske soldater, ofrer for den ’spanske syge’; om den danske politik mellem systemskifte og besættelsestiden, P. Munch og Stauning og de mange tyske døde fra 2. Verdenskrigs tid; en overskrift fra 2016: ’Det Røde Hav er klar til at modtage Anker’ – rød, fordi der hviler så mange kendte socialdemokrater ved den lille sø på kirkegården... Hvordan Danmark blev moderne, kan ses under turen – symfonikeren Carl Nielsens gravsted med et fint relief, skabt af hans hustru Anne og ikke langt derfra Jazz trompeter og bandleader Thad Jones´gravsten med, bogstaver der swinger.

Vestre Kirkegård - det borgerlige epos
Vestre Kirkegård

Holdinfo

Hold: 1910

Startdato: søndag d. 15. september 2024

Slutdato: søndag d. 15. september 2024

Tidspunkt: Kl. 11:00 - 13:00

Varighed: 1 søndag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
søndag d. 15. september 2024 Kl. 11:00 - 13:00

Sted: Byvandring, Mødested: Vestre Kirkegård, Vestre Kirkegårds Alle 15, 2450

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.

Vil du være blandt de første, som hører om særlige arrangementer, rabatter og ekstra pladser til populære forelæsninger?

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.