Kurv
0
Samfund

AI mellem fornuft og følelse

Ved professor, ph.d. Jan Damsgaard, CBS

Udviklingen inden for kunstig intelligens (AI) er gået utrolig stærkt de sidste par år, og den har haft en dybdegående indvirkning på det globale samfund og økonomi. Denne teknologiske revolution, der breder sig hurtigere end tidligere digitale innovationer, er blevet central i mange sektorer. Forelæsningen udforsker, hvordan generativ AI, såsom ChatGPT, transformerer både private virksomheder og den offentlige sektor. Eksempler inkluderer effektivisering af sagsbehandling, optimering af HR-opgaver, forbedring af diagnostiske processer, samt fornyelse af kommunikationsmetoder. Samtidig sætter forelæsningen fokus på den kritiske balance mellem innovation og regulering. Det understreges, at mens EU skal regulere AI for at forhindre misbrug og sikre etisk brug, må denne regulering ikke være så restriktiv, at den hindrer europæiske virksomheders konkurrenceevne på det globale marked.

Endelig rejser forelæsningen spørgsmålet om, hvad der ligger i ’den sorte boks’ af AI, og hvordan vi kan høste fordelene samtidig med, at vi adresserer ulemper og potentielt misbrug. Det er essentielt at vi alle – fra erhvervslivet til det offentlige, fra uddannelsessystemet til sundhedsvæsenet, og i vores private hjem – forstår og forholder os til de dybtgående ændringer, som algoritmer medfører i hele vores samfundsstruktur og økonomi.

Jan er professor ved Institut for Digitalisering på CBS. Derudover er Jan medlem af Rådet for SMV: Digital og en del af ekspertgruppen, der rådgiver undervisningsministeren om brug af AI i folkeskolen, gymnasiet samt voksenuddannelse. Han er også blevet udvalgt som digital vismand af Akademiet for de tekniske videnskaber. Jan Damsgaard er forfatter til bøgerne Den digitale omstilling (Djøfs Forlag, 2017), Blockchain business (Djøfs Forlag 2021) og har senest udgivet bogen AI: – Mellem fornuft og følelse (Djøf Forlag, 2023).

 

AI mellem fornuft og følelse

Holdinfo

Hold: 1118

Startdato: mandag d. 11. november 2024

Slutdato: mandag d. 11. november 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 11. november 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Søndre Campus, Njalsgade 74-76, 2300 Kbh. S Lokale: 9A.0.01, Kierkegaard Aud. (bygning 9A, stuen)

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.