Kurv
0
Samfund

Den amerikanske mission: Amerikansk sikkerhedspolitik og mytologi

Ved lektor, seniorforsker, cand.mag.  Lars Erslev Andersen, DIIS

Indenrigspolitisk er USA splittet af konflikter, der truer med at rive landet i stykker. Globalt sker der forskydninger i verdensordenen, der har ført til fremvækst af nye ikke-vestlige magtcentre.

Over tre forelæsninger undersøges det, om der er sammenhæng mellem USA’s globale sikkerhedspolitik og de interne politiske konflikter. Theodore Roosevelt og Woodrow Wilson indledte det ’amerikanske århundrede’, hvor USA blev en global magt. Baseret på læsninger i deres forfatterskaber og nedslag i den sikkerhedspolitiske historie fra USA’s etablering og frem til i dag vises, hvordan amerikansk udenrigs- og sikkerhedspolitik har religiøse rødder og formes af politiske myter.

Den første forelæsning præsenterer en filosofisk baseret fortolkning af moderne mytologi, verdensanskuelse og identitet til analyse af de politiske konflikter og til forklaring af paradokserne i amerikansk sikkerhedspolitik. Den anden forelæsning fokuserer især på USA’s ekspansion på det nordamerikanske kontinent i det 19. århundrede og på Roosevelts og Wilsons ideer. Den tredje på tiden efter 2. Verdenskrig frem til i dag. Den konkluderer, at USA står ved en skillevej, og at det har afgørende global betydning, om amerikanerne vælger at opretholde vilje til unipolær global magt eller at arbejde for en multipolær, regelbaseret verdensorden. 

Forelæsningsrækken er baseret på Lars Erslev Andersens nye bog Den amerikanske mission. Mytologi og magt (2023).

Den amerikanske mission: Amerikansk sikkerhedspolitik og mytologi

Holdinfo

Hold: 1112

Startdato: torsdag d. 8. februar 2024

Slutdato: torsdag d. 22. februar 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 3 torsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 8. februar 2024 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
torsdag d. 15. februar 2024 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
torsdag d. 22. februar 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, 1353 Kbh. K Lokale: 2.0.63 (bygning 2, opgang D)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.