Kurv
0
Samfund

Miljø, klima og økonomi

Ved professor, ph.d. Peter Birch Sørensen, KU

Kan den økonomiske vækst fortsætte, uden at vi ødelægger miljøet og klimaet? Hvilken betydning har miljøet og klimaet for økonomien, og hvad er sammenhængene mellem den økonomiske udvikling og miljø- og klimaproblemerne? Hvad skal vi forstå ved ’grøn vækst’ og ’bæredygtig udvikling’, og hvordan kan vi måle, om udviklingen er bæredygtig? Hvad er økologisk økonomi, og hvordan adskiller økologiske økonomer sig fra traditionelle miljøøkonomer? Kan og bør vi erstatte det traditionelle bruttonationalprodukt (BNP) med et ’grønt BNP’? Hvordan bør en ’grøn skattereform’ for Danmark skrues sammen, og hvordan kan den bidrage til at opfylde Danmarks klimamål? Det er nogle af de spørgsmål, som tages op i denne forelæsning, der giver en introduktion til miljø- og klimaøkonomi og økologisk økonomi.

Peter Birch Sørensen er professor i økonomi ved Københavns Universitet og tidligere økonomisk overvismand og tidligere formand for Klimarådet samt medlem af regeringens ekspertgruppe for en grøn skattereform.

Miljø, klima og økonomi
Peter Birch Sørensen

Holdinfo

Hold: 1108

Startdato: tirsdag d. 3. december 2024

Slutdato: tirsdag d. 3. december 2024

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 3. december 2024 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Københavns Folkeuniversitet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. Lokale: Auditoriet (2. sal)

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.
Du er nu på venteliste og modtager en besked fra os, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes. Det er først til mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.