Kurv
0
Samfund

Nok om mig, hvad med dig - hvad synes du om mig? (C)

Ved professor, dr.phil. og ph.d. Vincent Hendricks, KU

NOK OM MIG handler om, hvad der sker, hvis vi anskuer livet som et nulsumsspil, hvor vi enten vinder eller taber, og det, som andre opnår, er noget, vi mister. Kollegaen bliver forfremmet, konkurrenten får et bedre årsresultat, eller kæresten vælger at tilbringe sin fridag med egne venner – og straks spørger vi os selv og omverdenen: Hvad med mig? Hvorfor skal jeg ikke også have, når de andre får?

Det væsentlige svar er: ”Det handler ikke om dig!” I sin nye bog trækker Vincent F. Hendricks på moralfilosofi, spilteori og adfærdsøkonomi i en skarp og bidende kritik af hvad-med-mig-tankegangen, som han anser for at være en perverteret form for egoisme med gunstige vilkår i digitaliseringens og forbrugerdemokratiets æra.

Hvad-med-mig-tankegangen viser sin tarvelige karakter, når vi hamstrer toiletpapir i krisetider, lader hundelorte ligge eller anskuer vores ydelser som et supermarked. Hvis vores interesser som individ varetages ved at andre skal indfri vores forventninger, ender vi med at forveksle autonomi

med egoisme og gruppetænkning med demokrati. Det truer ikke kun parforhold og venskaber men også demokratiet. Men der er en vej ud. Den kræver et nysgerrigt opgør med os selv og en konstant disciplinering til at erkende, at det hele ikke handler om mig! Det handler om os!

Forelæsningen tager afsæt i bogen Nok om mig, hvad med dig – hvad synes du om mig? (Politikens Forlag, maj 2023).

Nok om mig, hvad med dig - hvad synes du om mig? (C)
Vincent Hendricks. Foto: Rasmus Rønne

Holdinfo

Hold: 1133

Startdato: torsdag d. 25. april 2024

Slutdato: torsdag d. 25. april 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 25. april 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Gammeltoftsgade 15, 1355 Kbh. K Lokale: 35.-1.44 (bygning 35, kælderen)

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.