Kurv
0
Samfund

Socialdemokratiet - mellem magt og samfundsforandring

Ved cand.phil. Lars Olsen

Intet andet parti har som Socialdemokratiet formet det moderne Danmark. I 2024 fejrer vi 100-året for Staunings første socialdemokratiske regering i 1924. Gennem årtierne løber en rød tråd: Skismaet mellem blot at forvalte magten og at ændre samfundet til gavn for arbejderklassen og velfærdssamfundet.

Skismaet er velkendt fra de senere år. For få år siden valfartede journalisterne til Danmark for at reportere om Mette Frederiksens ’røde’ socialdemokrati, et af de mest succesrige i Europa, i dag er Mette Frederiksen statsminister i en utraditionel midter-regering.

Forelæsningen ser dagens socialdemokrati i et historisk og europæiske perspektiv. Vi ser gamle Stauning-film, møder Jens-Otto Krag som aftenskolelærer og hører om højrepopulismens aktuelle fremmarch i Vesteuropa; det er en fortælling, der også handler om folkestyre og velfærdsstat. Stilen er levende og afvekslende. Politiske analyser veksler med anekdoter og erindringsglimt.


Lars Olsen er kolumnist ved Jyllands-Posten og Altinget og mangeårig kender af Socialdemokratiet, men ikke medlem af et parti. Han er forfatter til flere anmelderroste debatbøger – blandt andre Rige børn leger bedst (2021) og En bygning slår revner – Socialdemokratiet og det folkelige Danmark (2013).

Socialdemokratiet - mellem magt og samfundsforandring
Thorvald Stauning

Holdinfo

Hold: 1114

Startdato: onsdag d. 10. april 2024

Slutdato: onsdag d. 10. april 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 10. april 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, 1353 Kbh. K Lokale: 2.0.63 (bygning 2, opgang D)

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.