Kurv
0
Samfund

Tårernes Europa (C)

Ved ph.d., fhv. minister og Tysklandskorrespondent, direktør, Lykke Friis, Tænketanken Europa

En russisk invasion af Ukraine, sabotage af gasledninger, energikrise, en frygt for tredje verdenskrig – og læg dertil Brexit, autoritære bevægelser, pandemi og et selvsikkert Kina. Det håb om en fri og fredelig verden, der voksede sig frem, da Berlinmuren faldt, er godt tre årtier senere lagt endelig i graven. Den verdensorden, vi i Europa troede, vi kendte, er ved at blive en helt anden. Men hvilken? Og hvad betyder det? Og hvor sikkert er det, at Europa kan holde sammen i kampen mod Putin? Det giver Lykke Friis sine bud på i sin nyeste bog Tårernes Europa, der er afsættet for denne forelæsning.

Lykke Friis har altid haft det europæiske som omdrejningspunkt, først som statskundskabs-studerende, forsker, minister, korrespondent i nu som direktør for Tænketanken Europa. I forelæsningen tager hun tilhørerne med på hendes personlige europæiske opdagelsesrejse – fra Moskva og Rom til London og Kyiv, til det nye jerntæppe i Narva og det centrale Tyskland, hvor Putin boede i Dresden i slutfirserne, og hvor Angela Merkel på en række områder svigtede. Anekdoter og pointer illustreres med et personligt fotomateriale.

 

Bemærk: Kørestolsbrugere bedes i god tid inden arrangementet kontakte vores sekretariat på info@fu.ku.dk, så Imperial har mulighed for at reservere det nødvendige antal pladser på forreste række. På dagen skal kørestolsbrugere melde deres ankomst i foyeren, hvorefter personalet via en lift i Nyrupsgade vil hjælpe jer på plads oppe i salen.

Tårernes Europa (C)
Foto: Rasmus Rønne

Holdinfo

Hold: 1136

Startdato: mandag d. 27. maj 2024

Slutdato: mandag d. 27. maj 2024

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 27. maj 2024 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Nordisk Film Biografer Imperial, Ved Vesterport 4, 1612 København V

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.