Kurv
0
Samfund

VIDEN TIL TIDEN: Asyl og migration. Kan EU sikre både humane hensyn og indre stabilitet?

Ved analysechef, ph.d., Ditte Brasso Sørensen, Tænketanken EUROPA

EU oplever et støt stigende pres på de ydre grænser og det indre asylsystem. I 2022 og 2023 ankom omkring to millioner asylansøgere til Europa, næsten samme antal som under flygtningekrisen 2015-2016, og kurven har været opadgående siden corona-tiden. EU huser desuden 4,2 millioner ukrainske flygtninge, der har fået tildelt midlertidig beskyttelse. Målt på antallet af flygtninge og asylansøgere står EU altså overfor den største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig.  

Flygtninge- og migrationspolitik er et sensitivt område, der normalt deler vandene i EU. Derfor var det opsigtsvækkende, da Rådet og Parlamentet i december sidste år blev enige om en ny pagt for fremtidens asyl- og migrationspolitik. Her, få måneder før Europa-Parlamentsvalget, sås der dog tvivl om, hvorvidt pagten overhovedet vil have den ønskede effekt. For kan EU sikre både humane hensyn, solidaritet og indre stabilitet? Ditte Brasso Sørensen, analysechef hos Tænketanken EUROPA, skitserer EU’s nuværende flygtninge- og migrationsudfordringer og trækker tråde til Ukraine og fremtidens europæiske arbejdsmarked.

Ditte Brasso Sørensen er ph.d. i statskundskab fra Københavns Universitet. Hun arbejder til daglig som analysechef ved Tænketanken EUROPA med fokus på bl.a. EU’s migrations- og industripolitik.

VIDEN TIL TIDEN: Asyl og migration. Kan EU sikre både humane hensyn og indre stabilitet?

Holdinfo

Hold: 1135

Startdato: mandag d. 13. maj 2024

Slutdato: mandag d. 13. maj 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 19:30

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 13. maj 2024 Kl. 18:15 - 19:30

Sted: Søndre Campus, Emil Holms Kanal 2-8, 2300 Kbh. S Lokale: 23.0.49 (bygning 23, stuen)

Pris: Kr. 75,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.