Kurv
0
Samfund

VIDEN TIL TIDEN: Hvor længe kan krigen i Ukraine vare ved?

Ved militæranalytiker, søofficer, Anders Puck Nielsen, Forsvarsakademiet

Krigen i Ukraine har nu varet i mere end to år, og situationen virker fastlåst. Frontlinjen har kun rykket sig få kilometer siden russerne forlod Kherson i november 2022, og ukrainerne har svært ved at drive russerne tilbage. Der er dog intet, der tyder på, at krigen er ved at være slut.

Hverken Rusland eller Ukraine er tilfredse med status quo, og ingen af dem er klar til at indgå kompromisser i et omfang, som modparten kan acceptere. Samtidig bliver det tydeligere dag for dag, hvor vigtig krigen er for fremtidens sikkerhedsstrukturer i Europa. Amerikanernes støtte til Ukraine virker skrøbelig, og europæiske politikere advarer stadig mere højlydt om risikoen for en russisk sejr. I dette foredrag giver militæranalytiker ved Forsvarsakademiet Anders Puck Nielsen en status på situationen i Ukraine og en vurdering af krigens forskellige fremtidsscenarier.

Anders Puck Nielsen er militæranalytiker ved Forsvarsakademiet. Han har fulgt krigen i Ukraine tæt og hyppigt været anvendt som analytiker i medierne. Han forsker i Ruslands militær og teknologiens betydning for militær ledelse. Sidste år skrev han desuden bogen Krigens logik.

VIDEN TIL TIDEN: Hvor længe kan krigen i Ukraine vare ved?

Holdinfo

Hold: 1132

Startdato: mandag d. 11. marts 2024

Slutdato: mandag d. 11. marts 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 19:30

Varighed: mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 11. marts 2024 Kl. 18:15 - 19:30

Sted: Søndre Campus, Emil Holms Kanal 2-8, 2300 Kbh. S Lokale: 23.0.49 (bygning 23, stuen)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.