Kurv
0
Samfund

VIDEN TIL TIDEN: Hvorfor er freden så svær? Forstå krigen mellem Israel og Hamas

Ved mellemøstforsker, professor, ph.d., Sune Haugbølle, RUC

Krigen i Gaza har siden Hamas’ angreb den 7. oktober udviklet sig til en ekstrem humanitær katastrofe og den største militære konfrontation mellem palæstinensere og israelere siden 1948. De omfattende ødelæggelser i Gaza har ført til store protester verden over, men krigen raser ufortrødent videre og truer nu med at brede sig til Libanon.

Men hvorfor er det så svært at finde en fredelig løsning? Hvem er Hamas, og hvilken betydning har de i det palæstinensiske samfund? Kan palæstinensernes kamp for selvstændighed forenes med Israels ønske om stabilitet? Og hvilken rolle spiller de arabiske lande og den vestlige verden i hele miseren? Mellemøstforsker og professor i Globale Studier ved Roskilde Universitet Sune Haugbølle analyserer krigen og dens historiske rødder og giver et bud på, hvordan situationen vil udvikle sig.   

VIDEN TIL TIDEN: Hvorfor er freden så svær? Forstå krigen mellem Israel og Hamas

Holdinfo

Hold: 1127

Startdato: mandag d. 5. februar 2024

Slutdato: mandag d. 5. februar 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 19:30

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 5. februar 2024 Kl. 18:15 - 19:30

Sted: Søndre Campus - Islands Brygge St. (Metro) Emil Holms Kanal 2-8, 2300 Kbh. S Lokale: 23.0.49 (bygning 23, stuen)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.