Kurv
0
Samfund

VIDEN TIL TIDEN: På vej mod krig i Mellemøsten? Regionale konsekvenser af krigen i Gaza

Ved seniorforsker, ph.d., Maria-Louise Clausen, DIIS

Hamas’ angreb den 7. oktober og Israels modsvar i Gaza har rystet hele Mellemøsten. Den regionale sikkerhedssituation er nu enormt usikker, og de arabiske ledere holder lav profil i et forsøg på at afbalancere relationen til henholdsvis Vestens stormagter og deres egne frustrerede befolkninger, der er voldsomt utilfredse over den manglende internationale handling i Gaza.

De stærkeste reaktioner er kommet fra ikke-statslige aktører. I Jordan, Syrien og Irak er der blevet gennemført mere end 170 attentater mod amerikanske baser, mens houthierne i Yemen i månedsvis har angrebet den internationale skibsfart i Rødehavet med både droner og missiler. Men hvem er houthierne, hvad vil de opnå og hvad er deres relation til krigen i Gaza? Og hvordan kan vi forstå de mange angreb mod de amerikanske baser i et regionalt perspektiv? Maria-Louise Clausen, seniorforsker i global sikkerhed ved DIIS, analyserer de regionale konsekvenser af krigen i Gaza og risikoen for yderligere eskalering i Mellemøsten. 

Maria-Louise Clausen er seniorforsker ved DIIS og ph.d. fra Aarhus Universitet. Hun forsker i interventioner og ikke-statslige aktørers rolle i Mellemøsten og skriver især om politik og statsopbygning i Yemen og Irak.

VIDEN TIL TIDEN: På vej mod krig i Mellemøsten? Regionale konsekvenser af krigen i Gaza

Holdinfo

Hold: 1134

Startdato: mandag d. 29. april 2024

Slutdato: mandag d. 29. april 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 19:30

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 29. april 2024 Kl. 18:15 - 19:30

Sted: Søndre Campus, Emil Holms Kanal 2-8, 2300 Kbh. S Lokale: 23.0.49 (bygning 23, stuen)

Pris: Kr. 75,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.