Kurv
0
Psykologi

Metakognitiv terapi. En nyere terapiform med stort potentiale for at afhjælpe stress og mistrivsel

Ved cand.psych.aut Michael Baastrup Portz

Metakognitiv terapi er en nyere metode til behandling af en række psykiske lidelser som f.eks. angst, depression og OCD. Terapien viser sig også effektiv til håndtering af stress og generel mistrivsel. I det metakognitive beskæftiger man sig nemlig med, hvilke strategier samt meta antagelser, der ligger til grund for lidelsen. I terapien er fokus altså ikke på indholdet af dine tanker, men nærmere på hvad du gør med dine tanker. Strategier som bekymring, grublen, overopmærksomhed, overtænkning og undgåelsesadfærd, er alle en del af det kognitive opmærksomhedssyndrom, som er present i førnævnte lidelser/tilstande. Det er strategier, som mange af os kender til, og som kan bidrage til udviklingen og opretholdelsen af en psykisk lidelse.

I forelæsningsrækken får man en grundlæggende introduktion til metakognitiv terapi samt konkrete værktøjer og øvelser til at identificere uhensigtsmæssige strategier og begrænse overtænkningen. Man vil samtidig også opdage, hvordan løsningen på mistrivsel, stress og psykisk lidelse, ikke behøves at være lang og hård, men nænsom og effektiv.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Metakognitiv terapi. En nyere terapiform med stort potentiale for at afhjælpe stress og mistrivsel

Holdinfo

Hold: 1417

Startdato: onsdag d. 25. september 2024

Slutdato: onsdag d. 9. oktober 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 3 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 25. september 2024 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 2. oktober 2024 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
onsdag d. 9. oktober 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Københavns Folkeuniversitet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. Lokale: Auditoriet (2. sal)

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.

Vil du være blandt de første, som hører om særlige arrangementer, rabatter og ekstra pladser til populære forelæsninger?
Michael Baastrup Portz

Læs mere om
Michael Portz

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.