Kurv
0
Psykologi

Metakognitiv terapi: Hvad er det, og hvordan kan jeg bruge det?

Ved cand.psych.aut Michael Baastrup Portz

Metakognitiv terapi er en nyere metode til behandling af en række psykiske lidelser som f.eks. angst, depression og OCD. I terapien er fokus ikke på indholdet af dine tanker, men nærmere hvad du gør med dine tanker. Centralt står det metakognitive opmærksomhedssyndrom (CAS), der dækker over en række uhensigtsmæssige strategier som bekymring, grublen, overopmærksomhed, overtænkning og undgåelsesadfærd. Det er strategier, som mange af os kender til, og som kan bidrage til udviklingen og opretholdelsen af en psykisk lidelse.

I forelæsningsrækken får man en grundlæggende introduktion til metakognitiv terapi samt konkrete værktøjer og øvelser til at identificere uhensigtsmæssige strategier og begrænse overtænkningen. Man vil samtidig også opdage en lettere vej til mental sundhed og overskud.

 

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Metakognitiv terapi: Hvad er det, og hvordan kan jeg bruge det?

Holdinfo

Hold: 1411

Startdato: fredag d. 23. februar 2024

Slutdato: fredag d. 8. marts 2024

Tidspunkt: Kl. 14:15 - 16:00

Varighed: 3 fredage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
fredag d. 23. februar 2024 Kl. 14:15 - 16:00
2. undervisningsgang
fredag d. 1. marts 2024 Kl. 14:15 - 16:00
3. undervisningsgang
fredag d. 8. marts 2024 Kl. 14:15 - 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K. Gammel Strand St. (Metro). Lokale: Auditoriet

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.
Du er nu på venteliste og modtager en besked fra os, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes. Det er først til mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.