Kurv
0
Psykologi

Metakognitiv terapi. Hvad er det, og hvordan kan jeg bruge det?

Ved cand.psych.aut Michael Baastrup Portz

Metakognitiv terapi er en nyere metode til behandling af en række psykiske lidelser som f.eks. angst, depression og OCD. I terapien er fokus ikke på indholdet af dine tanker, men nærmere hvad du gør med dine tanker. Centralt står det metakognitive opmærksomhedssyndrom (CAS), der dækker over en række uhensigtsmæssige strategier som bekymring, grublen, overopmærksomhed, overtænkning og undgåelsesadfærd. Det er strategier, som mange af os kender til, og som kan bidrage til udviklingen og opretholdelsen af en psykisk lidelse. På forelæsningsrækken får man en grundlæggende introduktion til metakognitiv terapi samt konkrete værktøjer og øvelser til at identificere uhensigtsmæssige strategier og begrænse overtænkningen. Man vil samtidig også opdage en lettere vej til mental sundhed og overskud.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Metakognitiv terapi. Hvad er det, og hvordan kan jeg bruge det?

Holdinfo

Hold: 1412

Startdato: fredag d. 10. februar 2023

Slutdato: fredag d. 24. februar 2023

Tidspunkt: Kl. 14:15 - 16:00

Varighed: 3 fredage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
fredag d. 10. februar 2023 Kl. 14:15 - 16:00
2. undervisningsgang
fredag d. 17. februar 2023 Kl. 14:15 - 16:00
3. undervisningsgang
fredag d. 24. februar 2023 Kl. 14:15 - 16:00

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: 101 (1. sal)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.