Kurv
0
Psykologi

Særarrangement: Traumer og mentalisering

Ved speciallæge i psykiatri, cand.med. Morten Kjølbye og specialist i psykoterapi, cand.psych. Marie Skaalum Bloch

Traumer er ikke kun noget der sker i krigszoner eller når tsunamier rammer rundt om på kloden. Traumer forekommer hver eneste dag i de mange forskellige konstellationer af relationer, vi som mennesker indgår i. På Dagens Symposium, som er et samarbejde mellem Københavns Folkeuniversitet og Institut for Mentalisering, vil vi forstå os på traumer i et mentaliseringsperspektiv. Vi vil se nærmere på, hvornår noget bliver traumatisk, hvordan vi som mennesker håndterer traumatiske oplevelser, og hvornår disse reaktioner bider sig fast og potentielt kan give psykiske lidelser. Der er således en voksende evidens for, at der bag psykiske problemer og udfordringer ofte ligger traumatiske oplevelser, der dels overstimulerer hjernen og dels placerer individet udenfor den sociale sammenhæng. Traumatiske oplevelser kan sætte sig som historier i kroppen, samt præge vores følelser, samtidig med at de sætter vores tænkende hjerne på off-line og påvirker vores måder at agere på.

Til dette særarrangement vil vi se nærmere på, hvordan man kan arbejde med traumer inden for en mentaliseringsbaseret tilgang, og hvordan den tidlige tilknytning til vores forældre enten beskytter os mod traumer, eller gør os sårbare for senere traumer. Dagen vil byde på oplæg, diskussion og et rollespil (med 'skuespillere') der skal forsøge at illustrere, hvordan man arbejder med mennesker, der er traumatiseret, inden for den mentaliseringsbaserede tilgang.

Arrangementet henvender sig både til dig, der arbejder med psykiatri og psykoterapi professionelt, og til dig som bare er nysgerrig på lære om traumer og mentalisering, og hvordan der forskes og arbejdes professionelt med området. 

Arrangementet inkluderer forplejning i form af kaffe og croissant, frokostsandwich, kaffe og kage. 

 

Om underviserne
Morten Kjølbye er uddannet speciallæge i psykiatri og godkendt specialist og supervisor i psykoterapi, og har efter 35 års arbejde i psykiatrien etableret en privat psykoterapeutisk klinik i Hjørring. Gennem sit psykoterapeutiske arbejde har han erfaret, at traumer og tilknytningsrelationer har stor betydning for evnen til at kunne mentalisere og dermed for den psykiske sundhed.

Marie Skaalum Bloch er specialist i psykodynamisk psykoterapi for voksne, supervisorgodkendt og godkendt MBT Trainer. Hun er ejer af egen psykologklinik og er bestyrelsesmedlem i Institut for Mentalisering Danmark.

Marie har forsket i metodeudvikling af Mentaliseringsbaseret terapi (MBT) og udgivet forskningsartikler om bl.a. psykoterapi, angstbehandling, mentalisering, traumer, miljøterapi og supervision.

Marie har i mange år arbejdet i psykiatrisk regi med angst, personlighedsforstyrrelser og ledelse, men arbejder nu med psykoterapi og supervision som selvstændig psykolog.

Særarrangement: Traumer og mentalisering

Holdinfo

Hold: 1420

Startdato: lørdag d. 9. november 2024

Slutdato: lørdag d. 9. november 2024

Tidspunkt: Kl. 09:00 - 16:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 9. november 2024 Kl. 09:00 - 16:00

Sted: Søndre Campus, Emil Holms Kanal 2-8, 2300 Kbh. S Lokale: 23.0.50 (bygning 23, stuen)

Pris: Kr. 850,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.