Kurv
0
Sundhed

Aldring med styrke: Fysisk aktivitet for en sund krop hele livet (B)

Ved postdoc., ph.d. Casper Søndenbroe, Institut for Idrætsmedicin og Center for Sund Aldring, KU

Det går godt i Danmark. Vi lever længere og længere, og vi scorer kontinuerligt højt på ’glædesscoren’. Men samtidig ændres befolkningssammensætningen, så der i fremtiden vil være flere ældre, for hvem det er vigtigt at have en meningsfuld hverdag. En sådan hverdag forudsætter at man har et vist fysisk funktionsniveau, og da dette falder med alderen, så er det afgørende, i fraværet af sikker medicinsk behandling, at man selv intervenerer.

Til denne dobbelte forelæsning dykkes der grundigt ned i forskningen omhandlende fysisk aktivitet og dets effekt på kroppens sundhed og funktionsevne. Forelæsningerne spænder både over klassiske videnskabelige undersøgelser, der danner grundlaget for vores forståelse af, hvordan kroppen reagerer på træning, til nye forskningsretninger, som vil præge vores levevis i årene fremover.  

Til slut vil der være konkrete anbefalinger til, hvordan du, uanset dit udgangspunkt, bedst kommer i gang med at være fysisk aktiv, samt hvilke effekter du realistisk kan forvente at opnå. Det bliver altid præsenteret på en pædagogisk og imødekommende facon, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs. 

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Aldring med styrke: Fysisk aktivitet for en sund krop hele livet (B)

Holdinfo

Hold: 1407

Startdato: søndag d. 24. november 2024

Slutdato: søndag d. 24. november 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 14:00

Varighed: 1 søndag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
søndag d. 24. november 2024 Kl. 10:15 - 14:00

Sted: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København K Lokale: Bernina-salen, 1. sal

Pris: Kr. 280,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6
Casper Søndenbroe

Læs mere om
Casper Søndenbroe

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.