Kurv
0
Sundhed

Demens: Hvad sker der i hjernen, og hvordan opleves og understøttes sygdommen?

Ved neurolog Peter Roos, Neurocentret Rigshospitalet og demensfaglig rådgiver, cand.mag. Anne Lise Hansen, Københavns Kommune

Over to forelæsninger dykker to fageksperter ned i demenssygdommen og belyser sygdommen, der i fremtiden vil eksplodere i antallet af tilfælde. 

1. Hjernens funktioner og forandringer ved demens (PR)

Første forelæsning handler om, hvad der sker i hjernen, når man bliver ramt af demens. Hvilke områder i hjernen forandres, hvordan forandres de, hvor hurtigt går det, og hvad siger den nyeste forskning på området?

2. Hvordan støtter man et godt liv for en person med en demenssygdom? (ALH)

Anden forelæsning beskriver den ændrede adfærd og oplevelsen af sygdommen fra den demensramtes perspektiv. Vi kommer ind på, de vigtigste faktorer der understøtter trivslen hos personen med en demenssygdom, og hvordan man kommunikerer vellykket med omverden. Vi kommer også ind på de pårørendes situation og overvejelser omkring håb, ventesorg og mestringsstrategier.

 

Dette hold henvender sig således både til dem, der er interesserede i at lære, hvad der sker i hjernen ved demenssygdom, til personer der for nylig har fået en demensdiagnose og for familie og venner til en person med demens. 

Demens: Hvad sker der i hjernen, og hvordan opleves og understøttes sygdommen?

Holdinfo

Hold: 1412

Startdato: mandag d. 30. september 2024

Slutdato: mandag d. 7. oktober 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 2 mandage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 30. september 2024 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
mandag d. 7. oktober 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5A, 1353 Kbh. K Lokale: 7.0.34 (bygning 7, opgang A)

Pris: Kr. 280,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.