Kurv
0
Tro og eksistens

Kristendommens påskefortællinger: Et bibelsk drama

Ved dr.theol. Niels-Jørgen Willert

Kristendommens centrale budskab og fortælling handler om Jesu lidelse, død og op­standelse. Den dra­ma­tiske historie om Jesu sidste dage i Jeru­salem genfortælles flere gange i Nye Testamente. Dels har hvert af de fire evangelier sin egen version af passionsfortællingen, der udlægger begiven­hederne og deres betydning forskelligt, dels henviser Paulus til den i flere af sine breve, der er de ældste nytesta­mentlige tekster.

Hvad siger de forskellige bibelske tekster om begivenhederne omkring Jesu død og opstandelse – og hvorfor har vi som læsere brug for at få historien gentaget med variationer så mange gange? Er der blot tale om forskellige forfatteres individuelle litterære stil og temperament eller må man se det sådan, at kristendommens centrale skrifter er indbyrdes uenige om helt grundlæggende spørgsmål?

Hvis vi vil nærme os Nye Testamente og kristendommen i det hele taget, er det et godt sted at begynde med passionsfortællin­gerne. Denne forelæsningsrække vil derfor gennemgå dem hver for sig og belyse deres indbyrdes for­hold samt mulige forbindelse tilbage til Paulus. Der vil blive lagt vægt på, hvilken betydning de hver især til­lægger Jesu død og opstan­delse, men også på magt­krit­ikken, der gemmer sig bag skil­dringen af de jødiske ledere og romer­magten. Vi vil også se på, hvordan teksterne af­spejler forholdene for de kristne på evange­liernes affattelses­tid, hvor de blev forfulgt og led martyr­døden.

Kristendommens påskefortællinger: Et bibelsk drama
Adreian van Overbeke: Pieta (ca. 1510)

Holdinfo

Hold: 1301

Startdato: mandag d. 26. februar 2024

Slutdato: mandag d. 18. marts 2024

Tidspunkt: Kl. 14:15 - 16:00

Varighed: 4 mandage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 26. februar 2024 Kl. 14:15 - 16:00
2. undervisningsgang
mandag d. 4. marts 2024 Kl. 14:15 - 16:00
3. undervisningsgang
mandag d. 11. marts 2024 Kl. 14:15 - 16:00
4. undervisningsgang
mandag d. 18. marts 2024 Kl. 14:15 - 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K. Gammel Strand St. (Metro). Lokale: Auditoriet

Lukket for tilmelding

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.