Kurv
0
Tro og eksistens

Livssyn, eksistens og den klassiske roman

Ved cand.theol. Jakob Brønnum

De store romaner af Dostojevskij og Tolstoj er mere end romaner. De er tilværelsestydning. De giver udtryk for et livssyn, der er så stærkt, at vi lærer noget eksistentielt om os selv, når vi læser eller genlæser dem livet igennem.

Denne weekend skal vi studere Dostojevskijs hovedværker Forbrydelse og straf, Brødrene Karamazov og Onde ånder, samt Tolstojs Anna Karenina, og derudover de lidt mindre kendte, men ikke mindre stærke Ivan Iljitjs’ død og Genopstandelsen. Vi skal se, hvordan tro, eksistens, identitet og samfund hænger sammen i både Dostojevskijs og Tolstojs verdensbillede. Og vi skal møde dem som betragtere og kritikere af samtiden.

Forelæsningerne har også udblik til Tolstojs kæmpemæssige Krig og fred, Dostojevskijs Idioten og værker af bl.a. Turgenjev, Bulgakov og Solsjenitsyn, samt lyrikeren og nobelpristageren Josef Brodsky.

Jakob Brønnum har skrevet om Dostojevskij og Tolstoj i bl.a. bøgerne Gensyn med den store fortælling (2019) og En lille bog om ondskab og lidelse (2021), begge fra forlaget Eksistensen.

Livssyn, eksistens og den klassiske roman
Lev Tolstoj (1908)

Holdinfo

Hold: 1308

Startdato: lørdag d. 7. september 2024

Slutdato: søndag d. 8. september 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 14:00

Varighed: lør-søn

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 7. september 2024 Kl. 10:15 - 14:00
2. undervisningsgang
søndag d. 8. september 2024 Kl. 10:15 - 14:00

Sted: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København K Lokale: Bernina-salen, 1. sal

Pris: Kr. 560,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.