Kurv
0
Tro og eksistens

Shamaner, vølver og præstinder:De glemte kvinder

Ved cand.mag. Sisse Marie Kromann

Dyk med ned i en del af religionshistorien, der sjældent bliver fortalt. I disse forelæsninger møder vi kvindelige shamaner, vølver og præstinder, der besad - og visse steder i verden stadig besidder - stor magt i den religiøse verden.

Kvinders ret til at virke i den religiøse sfære har været omdiskuteret og er det stadig den dag i dag. Ser vi på religionshistorien, møder vi dog kvinder, der både har været religiøse ledere og som har varetaget kommunikationen med de højere magter i forskellige religioner. I visse religioner ser vi endda, at kvinder har haft en særlig mulighed for at kommunikere med guderne netop på grund af deres køn.

Disse kvinder har haft stor indflydelse på udformningen af religioner verden over, selvom vi sjældent hører om dem i dag. Vi skal derfor se på ritualer, beskrivelser og arkæologiske fund, der bringer os tættere på disse fascinerende kvinder.

1. Shamaner: Mød nogle af de magtfulde shamaner blandt de tidligste mennesker og frem til nutiden, hvor de nu er næsten borte.

2. Præstinderne: Mægtige gejstlige med stor magt blandt andet i den antikke verden, som repræsenterede kvinderne og gudinderne i en patriarkalsk verden.

3. Vølverne: De nordiske kvindelige shamaner, der havde stor magt, og som skabte både frygt og glæde i deres verden.

Shamaner, vølver og præstinder:De glemte kvinder
Carl Larsson: Groa och Heid

Holdinfo

Hold: 1312

Startdato: tirsdag d. 13. februar 2024

Slutdato: tirsdag d. 20. februar 2024

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 2 tirsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 13. februar 2024 Kl. 16:15 - 18:00
2. undervisningsgang
tirsdag d. 20. februar 2024 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Folkeuniversitetet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K. Gammel Strand St. (Metro). Lokale: Auditoriet

Sisse Marie Kromann

Læs mere om
Sisse Marie Kromann

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.