Kurv
0

Peter Schepelern

Jeg er mag.art. i filmvidenskab og underviste i 40 år på Københavns Universitet, mest i filmhistorie, inden jeg i 2015 trak mig tilbage som lektor emeritus.  

Jeg har altid dyrket det store overblik, har redigeret og været medforfatter på Filmleksikon (1995 og 2010) og konsulent på filmstoffet i Den Store Danske Encyklopædi, værker som nu stort set er overflødiggjort af internettet. Sådan er der så meget. Har også udgivet filmteoretiske bøger og et par skønlitterære titler, der har fået et stilfærdigt efterliv som e-bøger, desuden medvirket i bøgerne 100 års dansk film og Amerikansk kultur efter 1945. Og så har jeg i flere omgange skrevet om Lars von Trier, som jeg har fulgt fra hans tidlige år på universitetet. Og jeg har rejst en del i udlandet som Trier- og dogmespecialist. Man kan få meget glæde af gamle elever.

Jeg interesserer mig generelt for at formidle den store filmkunst, gerne i sammenhæng med andre interessefelter som verdenslitteratur, kunsthistorie og klassisk musik ... inden jeg har glemt det hele. Og det giver Folkeuniversitetet mulighed for på det herligste, nok fortrinsvis for min egen aldersgruppe, men med den særlige charme, at det foregår helt uden stress og eksamensnervøsitet.

Peter Schepelern

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.