Kurv
0
Historie

Firenze - Renæssancens kulturelle knudepunkt

Ved mag.art., cand.mag. Ivan Z. Sørensen

Firenze indtog i århundreder en fremtrædende stilling i Europas kultur. Her eksploderede litteratur, kunst, filosofi og videnskab – under ganske særegne politiske forhold, lokalt og internationalt.

Mange rejsende til Firenze rammes af den sindsuligevægt, der kaldes ’Stendhal-syndromet’ opkaldt efter den franske forfatter Stendhal. Efter et besøg i Sante Croce-kirken beskrev han sin hjertebanken, svimmelhed og ekstase; bl.a. foranlediget af mødet med den sublime skønhed overalt og selve det at stå blandt gravmælerne for alle de store navne: Dante, Michelangelo, Machiavelli… dem, der var med til at gøre Firenze til det betydeligste kulturelle knudepunkt i renæssancen.

Temadagen begynder med et overblik over Firenzes historie – præget som den er af krig og fred, alliancer og konspirationer, koldblodige mord og dybfølt kærlighed. Derefter går vi i dybden med udvalgte værker fra ’Renæssancen’ og reflekterer over, hvad dette begreb egentlig dækker over.

Firenze - Renæssancens kulturelle knudepunkt

Holdinfo

Hold: 1038

Startdato: lørdag d. 17. februar 2024

Slutdato: lørdag d. 17. februar 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 14:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 17. februar 2024 Kl. 10:15 - 14:00

Sted: Folkeuniversitetet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K. Gammel Strand St. (Metro). Lokale: Auditoriet

Ivan Z. Sørensen

Læs mere om
Ivan Z. Sørensen

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.