Kurv
0
Historie

Videnskab for børn og voksne: Politi for begyndere

Ved politihistoriker, cand.mag. Anders Brandt Lundager og politihistoriker, cand.mag. Lasse Dahl Birch, begge fra Politimuseet

Bemærk: Priserne er per person og den samme for børn og voksne. Alle børn skal ledsages af en voksen. 

Hvad laver politiet egentlig, hvad er deres værktøjer og hvad har de tilladelse til? Vi følger politiets arbejde gennem korpsets snart 350 år lange historie med fokus på betjenten på gaden, efterforskningsarbejdet og den teknologiske udvikling, der til igen og igen har givet politiet nye metoder og muligheder.

1. På patrulje: Fra et land uden politi til nutidens patruljearbejde. Vi skal se og røre ved uniformer, udstyr, en patruljevogn og en politistation, og undersøge hvad de historiske genstande kan fortælle os om politiets opgaver og rolle i samfundet.

2. Opklaring og efterforskning: Fra et politi uden efterforskning til nutidens vidensbaserede efterforskning og kriminalteknik. Vi skal se nærmere på moderne efterforskningsarbejdes tekniske landvindinger – og så skal vi selv prøve kræfter med gerningsstedsundersøgelser i form af sporsikring og fingeraftryksundersøgelser.

Anbefalet alder: 11-14 år

Videnskab for børn og voksne: Politi for begyndere

Holdinfo

Hold: 1010

Startdato: onsdag d. 31. januar 2024

Slutdato: onsdag d. 7. februar 2024

Tidspunkt: Kl. 15:30 - 17:15

Varighed: 2 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 31. januar 2024 Kl. 15:30 - 17:15
2. undervisningsgang
onsdag d. 7. februar 2024 Kl. 15:30 - 17:15

Sted: Politihistorisk Museum, Fælledvej 20, 2200 Kbh. N

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.