Kurv
0
Kulturhistorie

Punktnedslag i den ægyptiske oldtid

Ved cand.mag. Louise Alkjær, cand.phil. Mette Gregersen og ekstern lektor, ph.d. Rune Olsen, KU

Ægyptologi spænder vidt, og på dette søndagsseminar laver vi nogle punktnedslag i faget og historien og kommer langt omkring i både tid og sted.

Vi ser nærmere på emner som det ægyptiske imperiums opståen og den skabelsesmyte, som er knyttet til hovedstaden, Memphis. Vi belyser også de store såkaldte ’millionårshuse’, altså de templer, der blev rejst blandt andet for at holde den afdøde konges minde ved lige og i frisk erindring. Og så undersøger vi offerritualer og de produkter, der både ved festlige og religiøse lejligheder blev givet i templer og grave.

Sidst men ikke mindst sætter vi fokus på en lidt overset, men fascinerende og betydningsfuld personlighed fra oldtidens Ægypten, nemlig Sennefer, der var leder af seglbærerne, og som ud over sin grav på vestbredden af Nilen ved Luxor har efterladt sig både statuer og indskrifter, som kan belyse hans liv.

Punktnedslag i den ægyptiske oldtid

Holdinfo

Hold: 1042

Startdato: søndag d. 4. februar 2024

Slutdato: søndag d. 4. februar 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 16:00

Varighed: 1 søndag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
søndag d. 4. februar 2024 Kl. 10:15 - 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K. Gammel Strand St. (Metro). Lokale: Auditoriet

Mette Gregersen

Læs mere om
Mette Gregersen

Mette Gregersen

Læs mere om
Louise Alkjær

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.