Kurv
0
Rundvisning og byvandring

Københavns historie på Københavns Rådhus

Ved rådhusbetjent Kristoffer Sahlholdt, Københavns Rådhus og museumsinspektør, ph.d. Jakob Ingemann Parby, Københavns Museum

Københavns Rådhus er noget ganske særligt. Det er tegnet af arkitekt Martin Nyrop og opført i 1894-1905. Hver mursten, udskæring, symbol og dekoration har sin plads i fortællingen om borgernes rolle i Københavns historie. Rådhuset danner ramme om Københavns politiske liv, men det har også lige fra opførelsen været tænkt som borgernes slot - smukt dekoreret, rigt på historie og seværdigheder.

Få historien om Rådhusets tilblivelse og dets betydning for udviklingen af det moderne København og hør om Rådhusets forgængere og bystyrets skiftende opgaver fra middelalderen til i dag.

Turen begynder med en times forelæsning, der sætter Rådhuset og bystyrets historie i perspektiv efterfulgt af en times rundvisning.

Københavns historie på Københavns Rådhus

Holdinfo

Hold: 1900

Startdato: tirsdag d. 14. marts 2023

Slutdato: tirsdag d. 14. marts 2023

Tidspunkt: Kl. 16:45 - 18:45

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 14. marts 2023 Kl. 16:45 - 18:45

Sted: Københavns Rådhus, Rådhuspladsen 1, 1599 Kbh. K Mødested: Hovedindgangen

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.