Kurv
0
Rundvisning og byvandring

Københavns historie på Københavns Rådhus

Ved rådhusbetjent Kristoffer Sahlholdt, Københavns Rådhus og museumsinspektør, ph.d. Jakob Ingemann Parby, Københavns Museum

Københavns Rådhus er noget ganske særligt. Det er tegnet af arkitekt Martin Nyrop og opført i 1894-1905. Hver mursten, udskæring, symbol og dekoration har sin plads i fortællingen om borgernes rolle i Københavns historie. Rådhuset danner ramme om Københavns politiske liv, men det har også lige fra opførelsen været tænkt som borgernes slot – smukt dekoreret, rigt på historie og seværdigheder.

Få historien om rådhusets tilblivelse og dets betydning for udviklingen af det moderne København, og hør om rådhusets forgængere og bystyrets skiftende opgaver fra middelalderen til i dag.

 

Arrangementet begynder med to timers forelæsninger i Hovedkassen på rådhuset, efterfulgt af to timers rundvisning, hvor vi ser de mange smukke symboler, detaljer og forskellige afdelinger, rådhuset rummer.

Københavns historie på Københavns Rådhus
Københavns Rådhus

Holdinfo

Hold: 1904

Startdato: onsdag d. 9. oktober 2024

Slutdato: onsdag d. 9. oktober 2024

Tidspunkt: Kl. 14:00 - 18:00

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 9. oktober 2024 Kl. 14:00 - 18:00

Sted: Københavns Rådhus, Rådhuspladsen 1, 1599 Kbh. K. Mødested: Hovedindgangen

Pris: Kr. 380,-

Få pladser tilbage
Det maksimale antal der kan tilmeldes er 1
Kristoffer Sahlholdt

Læs mere om
Jakob Ingemann Parby

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.