Kurv
0
Filosofi og idehistorie

Filosofi og idehistorie

Filtre
Opdater søgning
Nulstil filtre

Viser 7 ud af 37 hold

Hvad får du ud af at melde dig på en forelæsningsrække eller et kursus i filosofi og idéhistorie?

Hvem var Nietzsche, hvad er de helt store filosofiske mesterværker og hvordan forstås eksistentialismen?

På vores forelæsningsrækker og kurser i filosofi og idéhistorie dykker vi ned i filosofihistorien, lærer de store filosoffer at kende og hører om specifikke filosofiske retninger.

Vores forelæsningsrækker og kurser i filosofi og idéhistorie strækker sig typisk over flere undervisningsgange, hvor hver varer 2 x 45 minutter. Du kan også tilmelde dig vores grundmoduler, hvor du kan lære hele filosofiens historie at kende i kronologisk orden over flere semestre. Du kan starte ved grundmodul 1 eller vælge lige den periode, du interesserer dig mest for.  

Hvilke emner undervises der i på vores forelæsningsrækker og kurser i filosofi og idéhistorie?

Vi udbyder hvert semester en række forskellige forelæsningsrækker og kurser i filosofi og idéhistorie. Nogle rækker fokuserer på store danske og internationale tænkere som Hannah Arendt og K.E. Løgstrup, Freud og Heidegger, andre tager udgangspunkt i tænkningen fra et specifikt land eller en specifik periode. Andre igen går i dybden med begreber som etik og moral og med demokratiets udvikling, andre politiske ideologier og særlige styreformer.

Find vores andre fagområder her.

Hvem underviser på vores forelæsningsrækker og kurser i filosofi og idéhistorie?

Underviserne på vores forelæsningsrækker og kurser i filosofi og idéhistorie er typisk aktive forskere fra Københavns Universitet eller andre forskningsinstitutioner. De kommer alle med en faglig tyngde og en omfattende viden om det område, de underviser i – og ofte mere til. Flere af underviserne i filosofi og idéhistorie har været tilknyttet Københavns Folkeuniversitet i en lang årrække. Du kan læse mere om nogle af vores undervisere her.

Al vores undervisning er forskningsbaseret, så vi sikrer, at du får kvalificeret, evidensbaseret viden med dig hjem.

Og hvad siger underviserne?

Vi hører fra mange af vores undervisere, at de godt kan lide at undervise på Københavns Folkeuniversitet, blandt andet fordi de her møder et andet publikum, end de er vant til fra f.eks. universitetet. Undervisningen kan de tilrettelægge uden at skulle tage hensyn til et pensum eller en eksamen, så det er tit lige netop det, der interesserer dem nu og her, som de fortæller om på Folkeuniversitetet.

Vi oplever en formidlingsglæde og en entusiasme i undervisningen, som naturligt smitter af på deltagerne. 

Hvis du vil vide mere om Folkeuniversitetet og om Folkeuniversitetets historie kan du læse mere her.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.