Kurv
0
Historie

Videnskab for børn og voksne: 2. Verdenskrig - De sidste vidner

Ved cand.mag. Anders Lundt Hansen

Netop i disse år mister vi de sidste mennesker, som selv oplevede 2. Verdenskrigs grusomheder. Derfor er det nødvendigt at vi opsamler og deler erfaringerne fra de uhyggelige begivenheder.

Tag børnene med på en rejse, der går fra hemmelige missioner i Grækenlands bjerge over Anne Franks fødselsdag til søslag i tropehavene.  Vi forsøger at samle de vigtigste erfaringer fra den største krig, verden nogensinde har set og stiller spørgsmålet: Hvordan undgår vi, at det sker igen?

1. Nazisternes sejre: Tanks med flammende kanoner. Jagerfly med bragende maskingeværer. Verdenshistoriens største krigsmaskine satte sig i bevægelse, og i løbet af få måneder stod nazisterne og deres forbundsfæller på sejrens tinde. Hvordan lykkedes det, og hvad var prisen?

2. Demokratiernes styrke: Slag efter slag lykkedes modstanden mod nazisterne. Fra en fabrik, der blev sprunget i luften på Østerbro, til tusindvis af kampvogne der rullede mod Hitlers hovedstad, Berlin. Langsomt blev nazisterne trængt tilbage. Hvad var demokratiernes styrke, og hvad gjorde de for at forhindre storkrige fremover?

Anbefalet alder: 11-14 år.

Bemærk: Prisen er per person og den samme for børn og voksne. Alle børn skal ledsages af en voksen.

Videnskab for børn og voksne: 2. Verdenskrig - De sidste vidner

Holdinfo

Hold: 1008

Startdato: mandag d. 21. oktober 2024

Slutdato: mandag d. 28. oktober 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 2 mandage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 21. oktober 2024 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
mandag d. 28. oktober 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Københavns Folkeuniversitet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. Lokale: Auditoriet (2. sal)

Pris: Kr. 150,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.