Kurv
0
Litteratur og sprog

Blixen, Brandes og Shakespeare – på Rungstedlund

Ved mag.art. og cand.mag. Ivan Z. Sørensen

Karen Blixens forfatterskab er uforligneligt og hendes betydning for dansk litteratur uomtvistelig. Som inspirationskilde til danske såvel som internationale forfattere holdes hun evigt aktuel, men hvor fik hun selv sin inspiration fra?

Det er Georg Brandes, ”som har åbnet litteraturen for mig,” siger Blixen. ”Min første personlige Begejstring for bøger – for Shakespeare, Shelley, Heine – fik jeg gennem ham.” Brandes var jo ”en af mit lands største ånder.” I løbet af denne dag ser vi nærmere på forholdet mellem Blixen og Brandes, deres middag i Fiskehuset i 1924 og hvad deraf fulgte, og på de ligheder og forskelle i kunstsyn og livsanskuelse, som prægede deres forhold.

William Shakespeare var en anden af Blixens helt store inspirationskilder. Vi gennemgår et par af Blixens fortællinger, bl.a. ”Alkmene”, med henblik på at undersøge, hvad det har betydet for hende, via Brandes, at have ”været i den store britiske Digters, i William Shakespeares Hænder.” Hvad vil Blixen med sine henvisninger til Shakespeares værker, f.eks. Et Vintereventyr, Købmanden i Venedig, Hamlet, Stormen og En skærsommernatsdrøm? Det undersøger vi sammen i Blixens egne smukke omgivelser på Rungstedlund.

Program
10.15-12.00: Forelæsning inkl. pause
12.00-13.15: Frokost
13.15-15.00: Forelæsning inkl. pause

Blixen, Brandes og Shakespeare – på Rungstedlund
Fra Rungstedlund. Foto: Annemette Kuhlmann

Holdinfo

Hold: 1707

Startdato: onsdag d. 30. oktober 2024

Slutdato: onsdag d. 30. oktober 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 15:00

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 30. oktober 2024 Kl. 10:15 - 15:00

Sted: Karen Blixen Museet, Rungsted Strandvej 111, 2960 Rungsted

Pris: Kr. 660,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.