Kurv
0
Samfund

Samfund

Filtre
Opdater søgning
Nulstil filtre

Viser 4 ud af 34 hold

Hvad får du ud af at melde dig på en forelæsningsrække eller et kursus om samfund?

Hvilke stormagter er i konflikt og hvorfor, hvad kendetegner den danske Grundlov og hvilke tendenser ser vi i samfundsdebatten?

På vores forelæsningsrækker og kurser om samfund har du mulighed for at få nye perspektiver på et bredt udvalg af samfundsvidenskabelige problemstillinger. Du kan blive klogere på grundlæggende samfundsteori, på økonomi, få gennemgået verdens politiske orden og blive opdateret på helt aktuelle danske og internationale forhold.

På vores samfundshold kan du typisk tilmelde dig korte forløb, f.eks. et kort kursus i økonomi, eller enkeltstående forelæsninger eller temalørdage. Der vil nu også være enkelte længere forløb. En undervisningsgang varer 2 x 45 minutter og der vil ofte være tid til spørgsmål i pausen eller i slutningen af en undervisningsgang.

Hvilke emner undervises der i på vores forelæsningsrækker og kurser om samfund?

Vi udbyder hvert semester en række forskellige forelæsninger og forelæsningsrækker om samfund. Vi formidler viden om internationale forhold, om europæiske, kinesiske, amerikanske og russiske dagsordner, og om alt fra klasseskel og økonomi til geografiske problemstillinger i det danske samfund.

Du kan komme til enkelte forelæsninger med undervisere som Eva Smith, Vincent F. Hendricks og Lykke Friis, melde dig til en temalørdag, hvor du kan møde et helt panel af passionerede undervisere, eller melde dig til et længere kursus i økonomi eller om alt fra Frankfurterskolen og specifikke landes specifikke politik til økonomisk magt og mediernes rolle i samfundet.

Find vores andre fagområder her.

Hvem underviser på vores forelæsningsrækker og kurser om samfund?

Underviserne på vores forelæsningsrækker og kurser om samfund er typisk aktive forskere fra Københavns Universitet eller andre forskningsinstitutioner. De kommer alle med en faglig tyngde og en omfattende viden om det område, de underviser i. Flere af underviserne i samfund vil grundet deres aktualitetsbaserede forskning ofte også være kendte ansigter fra landets nyhedsmedier. Du kan læse mere om nogle af vores undervisere her.

Al vores undervisning er forskningsbaseret, så vi sikrer, at du får kvalificeret, evidensbaseret viden med dig hjem.

Og hvad siger underviserne?

Vi hører fra mange af vores undervisere, at de godt kan lide at undervise på Københavns Folkeuniversitet, blandt andet fordi de her møder et andet publikum, end de er vant til fra f.eks. universitetet. Undervisningen kan de tilrettelægge uden at skulle tage hensyn til et pensum eller en eksamen, så det er tit lige netop det, der interesserer dem nu og her, som de fortæller om på Folkeuniversitetet.

Vi oplever en formidlingsglæde og en entusiasme i undervisningen, som naturligt smitter af på deltagerne. 

Hvis du vil vide mere om Folkeuniversitetet og om Folkeuniversitetets historie kan du læse mere her.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.